Venkel met kabeljauw, champions en tomaat
|
45 min.
Ingrediënten: 4 personen
|
-
600 gram venkel
-
250 gram champignons
-
800 gram kabeljauw
-
4 tomaten
-
1 ui
-
1 limoen
-
1 eetlepel olie
-
1 dl droge witte wijn
-
Peper + zout
-
bonenkruid
|
Bereiding:
|
-
Pel de ui en hak hem fijn.
-
Maak de venkel schoon en snijd hem in grove stukken.
-
Pel en ontpit de tomaten en snijd ze in stukken.
-
Maak de champignons schoon en hak ze fijn.
-
Bestrijk een ovenschotel met olie.
-
Verdeel de ui over de bodem en leg er de kabeljauw op.
-
Leg de groenten rond de vis en giet er de wijn over.
-
Kruid met peper, zout en bonenkruid.
-
Leg op ieder stuk vis een plakje limoen.
-
Plaats de schotel gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.
Serveer met gekookte aadappelen, aardappelpuree of spinaziepuree.
|